• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää alatunnisteeseen

  • Etusivu
  • Lajikkeet
  • Tilaus
    • Hinnasto
    • Verkkokauppa
      • Ostoskori (huom. hinnat näkyvät verollisina)
      • Rahti
    • Tilaa siemenperunaa
    • LAJIKEOPAS
  • Yritys
    • Yhteystiedot
    • Asiakaslehti
    • Pakkaamot
  • Peruna Info
    • Siemenluokat ja laatu
    • Perunatuotanto lajikkeittain Suomessa
    • Lajikkeet saksasta
    • linkit
  • Kuluttajalle
    • Perunan terveellisyys
    • Reseptit
  • Suomi

26.11.2020 by Sollertis

HELPPO LOHIKEITTO

Kuori ja kuutioi perunat ja laita suolalla ja kalaliemellä maustettuun veteen kypsymään. Laita lohifile uuniin (n. 180 astetta) 5-8 minuutiksi.Uunin lämmön voit hyödyntää annokseen sopivan leivän paistamiseen/lämmittämiseen sillä aikaa, kun keitto valmistuu.

Perunoiden ollessa lähes kypsiä, vaihda keitinvesi maitoon ja siirrä kattila uudelleen kuumalle liedelle. Lisää mausteita ( laakerinlehdet, kalamauste, aromisuola, pippuri) maun mukaan. Lohko lähes kypsäksi ehtineestä lohifileestä suuria lohkoja keittoon sekä lisää haluamiasi juureksia (porkkana, sipuli jne.)

Anna keiton maustua lisää maidon hiljalleen kiehuessa ja kypsentäessä perunat, juurekset ja lohen valmiiksi. Voit lisätä tilkan kermaa ja nokareen voita. Viimeistele keittoannos tillillä.

Lajikesuositus: Gala, Solist

Kategoriassa: Reseptit

Previous Post
Next Post

Footer

Myllymäen Peruna Oy

Päntäneentie 743
61980 Päntäne

Timo
0405066638
timo(at)myllymaenperuna.fi

Virpi
0400701250
virpi(at)myllymaenperuna.fi

  • Facebook
  • Instagram

Tietosuojaseloste

Copyright © 2025 · Kickstart Pro on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään